Vacature: Projectleider

11-01-2021

Het Polymer Science Park is een innovatiecentrum en partner voor bedrijven op het gebied van toegepaste kunststoftechnologie. Wij bieden een belangrijk platform, een fysieke ontmoetingsplek voor alle deelnemers met als toegevoegde waarde om ervoor te zorgen dat deelnemers sneller en beter toegang krijgen tot kennis, netwerk, financiering, faciliteiten en technische ondersteuning. Wij denken strategisch mee en helpen praktisch mee door middel van het initiëren van (keten, cluster) samenwerkingen met als primair doel samen de impact van kunststof op onze wereld positief te beïnvloeden, onder andere door inzet op circulaire kunststoffen. Want de kunststofsector verandert snel. Niet alleen door technologische mogelijkheden, maar ook de wet- en regelgeving. Innoveren gericht op circulair ondernemen is noodzaak. Zo blijven wij samen toekomstbestendig en relevant. 

Wij zoeken een projectleider die verantwoordelijk is voor het vormgeven, het organiseren en gedeeltelijk uitvoeren van projecten. Houd jij van het uitdenken van concepten en wil je die ook graag vertalen naar onderzoeks- en ontwikkelstappen? Houd je van afwisseling en werk je graag in een leuk team met gedreven professionals? En wil je een steentje bijdragen aan een meer circulaire economie waar kunststoffen een belangrijk onderdeel van zijn? Dan zoeken we jou!

Hoe ziet je dag er als projectleider bij ons uit?

Geen dag is hetzelfde. Deze maandag start je met een kort, praktisch overleg met je projectteam. Je bespreekt samen de laatste stand van zaken en neemt de activiteiten voor de komende week door. Vervolgens bespreek je met de projectuitvoerder de resultaten van de trekproeven om te testen hoe sterk het materiaal is dat je aan het ontwikkelen bent voor een van onze opdrachtgevers. Daarna bereid je je voor op een gesprek op basis van een vraag van een (potentiële) opdrachtgever. Na de lunch bespreek je met een consortium aan bedrijven door welke onderzoeksresultaten er zijn, welke uitdagingen er nog liggen en geef je advies over de te nemen vervolgstappen. Na de bespreking draag je zorg voor de notulen en zet je de acties uit in het team en richting de consortiumpartners. Ondertussen schrijf je aan een rapportage voor een andere opdrachtgever. En een collega vraagt nog even of je mee kunt denken over welke bedrijven mogelijk geïnteresseerd zijn en benaderd moeten worden voor dit kansrijke initiatief. Aan het eind van de dag ben je weer een stap verder en ga je met een goed gevoel de deur uit.

De functie

  • Leiding geven aan en onderdelen uitvoeren van meerdere projecten met meerdere partners;
  • Kennis op het gebied van kunststoftechnologie in zowel de theorie als de praktijk kunnen toepassen;
  • Vastleggen van alle relevante afspraken;
  • Opstellen en vervolgens bewaken van projectplanning, –budget (manuren) en kosten;
  • Definiëren van belangrijke beslismomenten en deze vervolgens ook bewaken;
  • Correct en volledig administreren en rapporteren van doelen en resultaten.

Profiel

  • HBO of academisch werk- en denkniveau in de techniek (richting van chemie of chemische technologie of werktuigbouwkunde) beschikkend over aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van toegepaste kunststoftechnologie, kennis op het vlak van mechanische en chemische recycling of coatingtechnologie is een belangrijke pré;
  • Ervaring met het ontwikkelen van en het leiding geven aan projecten;
  • Goed in staat om ontwikkelingen in de markt op te pakken en te vertalen naar nieuwe samenwerkingsprojecten;
  • Initiatiefrijk, resultaatgericht en in staat om onder druk te presteren.

Het betreft een functie van maximaal 36 uur per week met ingang vanaf 1 februari 2021. Stuur je digitale sollicitatie met daarbij een uitgebreid curriculum vitae naar info@polymersciencepark.nl of bel voor meer inhoudelijke informatie over de functie naar 038 8534810.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Heb je een vraag?

Bel ons op 038 853 4810 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.