Over ons

PSP: al sinds 2011 een belangrijke partner voor kunststofinnovaties

Al vanaf 2011 staat het team van Polymer Science Park klaar voor bedrijven met innovatieve en praktische vragen op het vlak van toegepaste kunststoftechnologie. Denk aan vragen op het gebied van thermoplasten, composieten, rubbers, engineering plastics, coatings en biopolymeren.

 

Ons doel? Meehelpen om de kunststofketen gesloten te krijgen en de impact van kunststoffen op het milieu positief te beïnvloeden. En met succes! Zo werken inmiddels al veel van onze kunststofverwerkende bedrijven met gerecyclede kunststoffen. Wij doen het gewoon!

 

Ons team kan op veel verschillende niveaus opereren. Van strategisch advies, meedenken over opschaling van innovaties, het geven van technische adviezen tot het doen van praktische testen in een van onze laboratoria.

 

Talentontwikkeling is voor ons erg belangrijk. Daarom besteden we veel aandacht aan ontwikkelingen en scholing van onze medewerkers en zijn wij ook regelmatig op zoek naar stagiaires. Wij hebben vaak studenten van verschillende scholen in huis voor een werk- en ervaringsplek, voor een stage of afstudeeronderzoek. Daar zijn we meer dan trots op! Ze ondersteunen niet alleen bij de toepassingsgerichte projecten maar ook bij het doen van onderzoek. Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

Om onze missie en visie nog beter invulling te geven, hebben we ons aan een aantal initiatieven verbonden:

  • We ondertekenden het Plastic Pact
  • We zijn een uitvoerende partij van de transitieagenda kunststoffen van de provincie Overijssel en het Rijk
  • Ook zijn we partner van de Boost Agenda Smartindustry. Samen met (inter)nationale kennispartners ontwikkelen en implementeren wij Smart toepassingen, waaronder ICT, Big data, sensoriek en robotica. Zo ontwikkelen wij ICT tools voor de kunststof industrie om beter in staat te zijn gerecyclede kunststoffen te verwerken tot producten.

Meer weten over onze projecten en diensten? Kijk op deze pagina!

 

"Voor Eurekite als startup is het onmogelijk om alle nodige kennis in huis te hebben voor het brede scala toepassingen waar we aan werken. De samenwerking met het Polymer Science Park is voor ons cruciaal. De eerste twee samenwerkingsprojecten hebben ons direct vooruit geholpen. We konden sneller ontwikkelen en ons focussen op onze belangrijkste kennisgebieden."

Bas Kerkwijk - Eurekite BV

Heb je een vraag?

Bel ons op 038 853 4810 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.