Doel van deze programmalijn is het in beeld krijgen van eigenschappen van kunststofmaterialen. Als we die in beeld hebben, dan is het bijvoorbeeld gemakkelijker te bepalen welke recycletechnieken mogelijk en geschikt zijn. Maar de informatie geeft ook inzicht in bijvoorbeeld het gewenste onderhoud van het materiaal.

 

We gebruiken binnen deze programmalijn de technologieën uit de smart industrie voor de kunststof industrie. Dit kunnen innovaties zijn op het gebied van een proces, een toepassing of een concept.

 

We doen dit in verschillende grote samenwerkingsprojecten:

  • Kunststoffen en Sensoren: Hoe kunnen we sensoren gebruiken om kunststof processen te verbeteren en slimmere toepassingen te ontwikkelen? Dit is een kenniscluster om bedrijven te helpen via demoprojecten nieuwe smart processen en toepassingen te ontwikkelen. Het wordt mogelijk gemaakt door EFRO, Smart gully Wavin en gemeente Hardenberg. Bekijk hier het filmpje over de Smart Gully van Wavin.
  • Smart Production: Slimme en flexibele processen binnen de kunststof technologie. Een project waarbij industrieel 3DPrinten, Fleximould technologie en niet-destructieve dunne-laag meettechnieken worden ontwikkeld en onder de aandacht gebracht van het bedrijfsleven. Dit wordt mogelijk gemaakt door Interreg.
  • HIT: Experimenteel design technieken en machine learning om innovatietrajecten te versnellen. Een project waarbij experimenteel design technieken en machine learning technieken worden ontwikkeld om bedrijven te helpen hun innovatieprojecten sneller te kunnend doorlopen. Dit wordt mogelijk gemaakt door Interreg

Binnen deze bovenstaande projecten helpen we bedrijven één op één met het oplossen van verschillende vraagstukken. Zoals op het vlak van coatings. Dat deden we ook voor onze opdrachtgever Eurekite.

 

Een aantal projecten wordt mogelijk gemaakt door:

           

 

 

Heb je een vraag?

Bel ons op 038 853 4810 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.